Indbetaler du til kapitalpension ? (nov. 2012)

INDBETALER DU TIL KAPITALPENSION ?

Med skattereformen er der fra 1. januar 2013 ikke længere fradrag for indbetalinger til kapitalpensioner.
I stedet åbnes en ny pensionsform, der kaldes en aldersopsparing.
Til forskel fra kapitalpensionen, er aldersforsikringen ikke fradragsberettiget, men til gengæld er udbetalinger heller ikke skattepligtige.
I løbet af 2013 har du mulighed for at konvertere din nuværende kapitalpension til en aldersopsparing mod betaling af en afgift på 37,3%. Hvis du venter med udbetaling af kapitalpensionen til udløb vil afgiften være 40%.
Vi forventer at pensionsselskaberne udsender informationsmateriale, som orienterer nærmere om reglerne.
Det er vigtigt at du læser disse informationer, og eventuelt tager kontakt til dit pensionsselskab, så I kan aftale hvilken løsning du vælger med dine fremtidige pensionsindbetalinger.

Er du lønmodtager ?
Hvis du er lønmodtager, skal du være opmærksom på, at SKAT på din forskudsregistrering for 2013 forudsætter at du konverterer din nuværende kapitalpension til en aldersopsparing.
Det betyder, at SKAT har forhøjet din indkomst med det beløb du plejer at indbetale til kapitalpension, da den ikke længere er fradragsberettiget.
Hvis du derimod vælger at ændre din kapitalpension til enten en ratepension eller en livrente, som fortsat er fradragsberettiget, skal du huske at ændre din forskudsregistrering, så du kan få fradrag for din nye pensionsordning.

Er du selvstændig ?
Hvis du er selvstændig, har SKAT på din forskudsregistrering for 2013 forudsat, at du konverterer din nuværende kapitalpension til en aldersopsparing.
Det betyder, at dit fradrag for indbetaling til kapitalpensionen er slettet på din forskudsregistrering for 2013.
Hvis du vælger at ændre din kapitalpension enten til en ratepension eller en livrente, skal du huske at ændre din forskudsregistrering for 2013, så du opnår fradraget i din forskudsskat.

Vi anbefaler:
Vi anbefaler, at du læser det informationsmateriale, som du modtager fra dit pensionsselskab.
Derefter er vores forslag, at du tager kontakt til dit pensionsselskab, og får aftalt hvordan din fremtidige pensionsopsparing skal sammensættes.
Hvis du efterfølgende har brug for hjælp til at få tilrettet din forskudsregistrering, hjælper vi naturligvis gerne med dette.

Læs mere på: http://skat.dk/SKAT.aspx?oId=2082562

November 2012